Onze privacy policy en legal notice lees je hier.

What a waste

31/05/2018

Mei plasticvrij hebben we achter de rug, maar er is altijd een reden om na te denken over verpakking en plastic afval. Al was het maar omdat het op 5 juni Wereld Milieu Dag is. Die dag werd door de Verenigde Naties in het leven geroepen om jaarlijks even heel erg lang stil te staan bij een actueel milieuprobleem. Het thema dit jaar is #Beatplasticpollution. In totaal, zo zegt de VN, is de helft van het plastic dat we gebruiken slechts één keer bruikbaar. Dus, zeggen zij: if you can’t reuse it, refuse it. Kan je het niet hergebruiken, begin dan met het te weigeren. Dat er wel degelijk over plastic afval nagedacht wordt, ook door Belgische designers van meubels en gebruiksvoorwerpen, bewijzen deze drie mooie voorbeelden.


Library of Waste

 

Wit en Zwart

Library of Waste is het zijproject van keramiste Veerle Van Overloop van Fou de Feu uit Vrasene die een half jaar lang haar dagelijkse verpakkingen afgiet in wit en zwart porselein. Van pillenstrips tot saté-bakje tot verpakking van mango of avocado… “Broze fossielen van wegwerpmateriaal,” omschrijft Veerle het zelf. Ze post elke dag haar afgietsels op haar instagram. Binnenkort te koop. 

     

Ecobirdy

 

Pretty Eco Toys

Het kindermeubellabel Ecobirdy uit Antwerpen lanceerde begin dit jaar een reeks stoeltjes, tafeltjes, opbergkiwi en neushoornlamp. Gemaakt uit … gerecycleerd speelgoed, opgehaald in zo’n twintig Vlaamse scholen.  

     

EcoOhHbench

 

Oh Eco-Oh!

Eco-Oh uit Laakdal specialiseert zich in de recyclage van huishoudelijk plastic (de “roze” zak, dus). De H-Bench, een ontwerp van Studio Segers, werd ermee gemaakt en ziet u al her en der opduiken in het straatbeeld, de gemeente Putte kreeg de primeur in maart. Bovendien is het materiaal ook zelf 100% recycleerbaar. Eco-Oh ging net nog een nieuwe samenwerking aan met Ecopixel en heeft als spin-off Trashplant opgericht, met vazen en bloempotten uit gerecycleerde plastic. From Belgium. 

     

 

 

   
Met het voortzetten van uw bezoek aan de website, accepteert u het gebruik van cookies om op maat gemaakte aanbiedingen en diensten aan te bieden. Lees meer