Onze privacy policy en legal notice lees je hier.

Shiitake watte?

28/09/2018

Wist je dat de shiitake zijn oorsprong kent in China en Japan?
 
Deze paddenstoelensoort groeit op harde houtsoorten als eik, beuk, tamme kastanje en okkernoot. Shiitake paddenstoelen zijn uitzonderlijk voedzaam en worden meestal gedroogd verkocht. In Nederland had je eerder al enkele kwekerijen maar ook bij ons zorgt kweker Bart Vinck nu voor verse lokaal gekweekte shiitakes. 


 

Unieke smaak en eindeloos veel mogelijkheden!

“In het voorjaar van 2016 ben ik begonnen met het enten van zo’n 400 stammetjes” vertelt Bart. “Het resultaat was super dus besloot ik in 2017 om te starten met een kleine kwekerij. Op onze kwekerij oogsten we elke dag zodat je steeds de beste kwaliteit hebt. Wie nog geen verse shiitake geproefd heeft, zal versteld staan van de unieke smaak! Onze shiitakes kun je na de oogst zo’n 2 weken bewaren in de koelkast. Of probeer onze gedroogde shiitakes, deze bewaren lang en zijn makkelijk om snel een gerechtje mee te bereiden.” Aziatisch of met een Belgische toets, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Benieuwd? Ontdek de kookdemo’s op INSIDE en leer koken met paddenstoelen van Belgische bodem.

     

 

 

   
Met het voortzetten van uw bezoek aan de website, accepteert u het gebruik van cookies om op maat gemaakte aanbiedingen en diensten aan te bieden. Lees meer