Onze privacy policy en legal notice lees je hier.

Weg van de wereld, in eigen land

28/09/2018

Wat er niet is in een Slow Cabin? Een sauna, een jacuzzi, massagetherapeuten of champagne. Of een elektriciteitsaansluiting, wifi of een toilet met stromend water. Of een klok die werkt.

Wat er wel is: de basics. En zonnepanelen met autonome batterijopslag, een waterzuiveringsinstallatie voor de circulaire douche, en een vuurschaal buiten en een kachel binnen om hout te stoken. En vijf liter water om mee te koken en tanden te poetsen. Gezuiverd regenwater om mee af te wassen en te douchen. Een droogtoilet waar de plas gescheiden wordt van de rest.

 

 

Die basics laten toe dat deze hut in principe op elke plek ter wereld kan neergezet worden. In het geval van de Slow Cabins ergens op een stille plek in Vlaanderen. Het design van de hut is natuurlijk belangrijk, en landschap ook, maar het échte vakantiegevoel komt door afstand te nemen wat je dagelijks wel hebt, legt Xavier Leclair van Slow Cabins België uit.

“Wetenschappelijke studies tonen immers aan dat stilte en rust een goede mentale en fysieke gezondheid bevorderen. Wij helpen de gasten (veelal wonend in steden) om af te koppelen door extreem weinig spullen in de cabin te zetten, door mensen  zélf hun vuur te laten aansteken, door hen te stimuleren om te gaan wandelen… Met Slow Cabins willen we een tragere, betere en meer duurzame vorm van toerisme invoeren. Met een diepere reisbeleving, intensere gelukervaring en met een positieve impact op de planeet en de lokale economie.”


www.slowcabins.be

     

 

 

   
Met het voortzetten van uw bezoek aan de website, accepteert u het gebruik van cookies om op maat gemaakte aanbiedingen en diensten aan te bieden. Lees meer