Onze privacy policy en legal notice lees je hier.

Designtips uit de Slow Cabin

28/09/2018

Ook in design- en architectuurmiddens is er een schare off-grid fans opgestaan. Die onderzoeken hoe we los van elk netwerk kunnen leven. Zij gebruiken termen als tiny houses, en…  cabin porn. Vier slimme designtips voor off-the-grid living.


 

Hout, honderd procent.

Daaruit is elke Slow Cabin in Vlaanderen gemaakt. Zoals een chalet in het bos dus. Er is amper plastic te vinden in de hut. Zelfs de vliegenmepper had een lederen lap.

copyright foto Jonas Verhulst

     

 

Slimme ramen

Grote vierkante ramen brengen licht binnen langs alle kanten in deze piepkleine ruimte, wat de plek verruimt. Door de bedden juist voor de ramen te zetten maak je van die bedden eindeloos lange eilanden van rust. Bovendien zorgden de Slow Cabin bedenkers er voor dat het zicht vanuit de ramen panoramisch bijzonder interessant is. Niet elke slaapkamer kijkt uit op het park of de polders, maar denk goed nawat u wel of niet wil zien bij het opstaan.

copyright foto Jonas Verhulst


     

 

Amper spullen

Marie Kondo weet het: minder spullen maakt gelukkiger. Misschien volstaan tien borden, tien kommen, tien glazen en  kommen wel als servies voor een gezin van vijf? Proberen gaat mee. Als het in een Slow Cabin lukt, misschien dan thuis ook? 

copyright foto Jonas Verhulst

     
     

De buitenvaas of het zonnelampje

Niet elke avond is geschikt om uren te terrassen. Maar om ook op herfstavonden de aandacht en je blik naar buiten te trekken kan het helpen om er wat leven te brengen: een (dikke en stevige) vaas met veldbloemen bijvoorbeeld? Of een lampje dat op zonne-energie werkt en aanfloept van zodra het donker genoeg is?


 

 

   
Met het voortzetten van uw bezoek aan de website, accepteert u het gebruik van cookies om op maat gemaakte aanbiedingen en diensten aan te bieden. Lees meer