De bloemetjes en de bijtjes

17/07/2018

Iedereen kent het verhaal van de bloemetjes en de bijtjes wel maar wist je dat ze ook bijdragen tot ons hele ecosysteem?

 

Bijen in nood

Ook al zoemen ze misschien maar zachtjes, hun impact op onze voedingsketen is groots. Ja de bijen zijn in nood en overal worden er acties georganiseerd om onze gestreepte vrienden een handje toe te steken.
In de provincie West-Vlaanderen bijvoorbeeld werden er op aanvraag gratis zakjes bloemenzaad uitgedeeld om te zaaien in de tuin. En ook de verkoop van bijenhotelletjes zit in de lift.

     

 

'Bloemen, bijen & borstbollen'

Zelfs komiek Wouter Deprez is een fervent bijenliefhebber en schreef er een boek over: ‘Bloemen, bijen & borstbollen’, dat zegt genoeg. Hier en daar worden mensen plots imker, als hobby, uit liefde voor de pluizige bolletjes die heerlijk goud spinnen dat van de raten druipt. Want honing dat is niet alleen het goud dat onze keel weer heelt en onze thee op smaak brengt, nee het is de voeding van onze landbouw en het zou zo’n zonde zijn als die voor onze neus verdwijnt, toch?  

     

Meer weten? Maak binnenkort een praatje met de imker van Ecosnooze op Inside van 1 tot 4 november in Flanders Expo Gent.

 

   
Met het voortzetten van uw bezoek aan de website, accepteert u het gebruik van cookies om op maat gemaakte aanbiedingen en diensten aan te bieden. Lees meer