Onze privacy policy en legal notice lees je hier.

INSIDE FOOD

Ambacht, terroir en de foodtrends van morgen

De winter is nog maar net de deur uit of we kunnen stilaan al enkele trends spotten op ons bord. Want ook in de keuken evolueert alles razendsnel. Al lijkt het erop dat we dit jaar wat gas zullen terugnemen. We rijden met onze fiets tot aan de boer voor onze Vlaamse kost, vers van ’t veld. We kiezen opnieuw voor authenticiteit met respect voor de ambacht en het terroir.

Ode aan de ambacht

2017 was het jaar waarin we op zoek gingen naar het verhaal achter onze voeding. Want we willen weten waar onze kip vandaan komt, hoeveel ruimte ze krijgt om rond te scharrelen en hoeveel kilometers ze moet afleggen vooraleer ze in de winkelrekken belandt. We willen bovenal ook weten wat dat eten met ons lichaam doet en of het goed voor ons is. 
Bovenal kiezen we opnieuw voor kwaliteit. We hebben weer respect voor de ambacht. Voor de kleine groenteboer achter onze hoek, de slager die zijn eigen karkassen uitbeent en de visboer die onze Belgische pladijs nog voor je neus fileert.

De strijd van het terroirisme

Nog zo’n trend is het terroirisme. Geen nood, het gaat niet om een drastische of gevaarlijke aanpak. In tegendeel, we kiezen net voor hele pure en eerlijke ingrediënten. Alle toegevoegde kleur- en smaakstoffen zijn dus uit den boze, want we gaan voluit voor het meest natuurlijke product. 
Terroir kennen we eigenlijk vooral uit de wijnproductie want de ondergrond en het klimaat geven daarbij een aparte smaak aan de druiven die op hun beurt zorgen voor een specifieke wijn per streek. Het terroirisme gaat verder dan dat en kiest ook voor de meest natuurlijke kazen, bieren,  groenten en fruit. Liefst nog van het veld vlakbij. We trekken onze neus op voor massaproductie en willen opnieuw echte onderscheidende smaken. 
Waar we de afgelopen 10 jaar kozen voor snel, makkelijk en simpel, kiezen we nu voor authenticiteit, ambacht en puur genieten. Want die geitenkaas op onze boterham, proeft dubbel zo goed als je weet dat hij komt van bij De Polle, nog beter als je het verhaal over deze Kempense geitenboerderij vertelt tijdens je zondagsbrunch, en helemaal perfect als je ‘m kan delen met andere smaaklustigen.

Achteraan in hal 1 verwennen onze lokale en authentieke exposanten jou graag met hun pure en authentieke productgamma. Leer hun verhalen kennen tijdens demo’s en workshops in onze keuken of aan onze tafel. Proef de culinaire klassiekers met de topingrediënten in ons FARM FOOD restaurant. 

Met het voortzetten van uw bezoek aan de website, accepteert u het gebruik van cookies om op maat gemaakte aanbiedingen en diensten aan te bieden. Lees meer